INSCHRIJVEN &
WACHTLIJST

Inschrijven voor de EasySwim zwemlessen vanaf 4 jaar

Inschrijven voor onze EasySwim zwemlessen kan heel makkelijk online.
Gebruik deze link om rechtstreeks online in te schrijven »

zwemles-Neva-kids-rug-kant-Marco_Bad-Hesselingen-Meppel_ (2)

Wat te verwachten van EasySwim lessen:

* Plezierige en afwisselende lessen, eenmaal per week 45 minuten.
* Praktijkgericht en van hoge kwaliteit (diploma B+ niveau)
* Groepjes van max. 6 kinderen; veel aandacht en begeleiding.
* Geen prestatiedruk; wij noemen het afzwemmen een diplomafeest!
* Gratis entree recreatiezwemmen voor leskinderen.

Ga hier naar een uitgebreide toelichting en beeldmateriaal.

Wachtlijst

Opgave voor zwemles is mogelijk vanaf 4 jaar en kan online of bij de receptie worden geregeld. Gebruik deze link om rechtstreeks online in te schrijven »

We nemen op het inschrijfformulier de gegevens, voorkeuren en mogelijkheden met je door. Na het voldoen van het inschrijfgeld, staat je kindje actief op de wachtlijst en ontvangt hij of zij ook gelijk het zwemlespasje. Ook wanneer je op een later moment wil beginnen met zwemlessen is het aan te raden daarvoor tijdig in te schrijven, zodat de kans het grootst is dat je op een gewenste dag en tijd kan starten. Bovendien mogen kinderen die op de wachtlijst staan en bij ons lessen gratis zwemmen om zo (alvast) vertrouwd in het zwembad te zijn. Dit geldt voor de duur van maximaal een half jaar, maar de ervaring leert dat de zwemles meestal dan al gestart is, tenzij de opties heel specifiek zijn.

Hoe lang het duurt voor er een oproep volgt, is mede afhankelijk van de doorstroming in de lesgroepen en de voorkeur voor dag, tijdstip en/of lesgever. Het spreekt voor zich dat hoe meer mogelijkheden je opgeeft, hoe vlotter een voorstel zal volgen en passen. Het is niet verplicht een oproep direct te accepteren en je kan ook aangeven dat je vanaf een bepaalde maand pas een voorstel wenst. Zo is de kans het grootst dat je kindje dan ook daadwerkelijk kan starten en ondertussen kan je kindje profiteren van het gratis vrijzwemmen, (max half jaar) ook om te wennen aan het zwembad. Mede door het ruime aantal lesgroepen is de verwachting dat de wachttijd relatief kort kan zijn (m.u.v. de zaterdagochtend).

Informatie over aanmelden voor de extra aandacht zwemlessen vind je hier.

Voor elk kind is leren zwemmen belangrijk, wanneer dit financieel lastig is kan er een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur worden gedaan.

zwemles-Neva-kant_Bad-Hesselingen-Meppel_
Bad-Hesselingen_zwembad_zwemles_recreatief_CT-32

De eerste zwemles

Tijdens de eerste zwemles wordt er ongedwongen kennis met elkaar en het zwembad gemaakt en alles wordt rustig en duidelijk uitgelegd. Het easyswimpakje wordt gepast en besteld en je kan beslissen welke strippenkaart je af wilt nemen; per les, of per 9, 18 of 36 strippen. Na de introductie gaan ze gelijk kennismaken met het water, bij deze eerste les mogen de ouders blijven en meekijken. Elke les is er een hulpouder bij de groep aanwezig, deze indeling en lijst is bij de receptie in te zien. Onderling ruilen of de beurt overslaan kan.
Zwemlessertjes hebben op vertoon van een geldige leskaart gratis toegang tot het zwembad. De meest ideale oefenochtend is op zaterdagochtend vanaf 11.00 uur, dan is er ook vaak een lesgever aanwezig die tips en aanwijzingen kan geven.