AQUA VITAAL

actief & veilig bewegen

Kies de activiteit die bij je past, of varieer van les

Behalve Aquajogging, Aquarobic  bieden we ook de zogenaamde AquaVitaal groepslessen. Deze groepslessen, elk met een eigen karakter maar met raakvlakken, zijn geschikt voor iedereen die graag actief en tegelijkertijd veilig wil bewegen. Op een plezierige en laagdrempelige manier wordt hieraan gewerkt en iedere zwemmer kan op zijn of haar niveau en vermogen mee doen. Het doel kan voor de één een soepeler lichaam en betere conditie zijn en voor de ander het verlichten van pijn- en spierklachten.

Fit en vitaal worden, zijn én blijven is belangrijk voor een gezond(er) leven. Zwemmen is heel geschikt én veilig. Het hele lichaam komt aan bod terwijl er tegelijkertijd nauwelijks blessurekans is. Door te bewegen in het water is de belasting op gewrichten, banden en pezen aanzienlijk minder, terwijl de waterweerstand juist veel voordelen geeft. Door middel van afwisselende spieroefeningen en materialen zal elke les weer gevarieerd zijn.

Gevarieerde groepslessen

AquaVitaal wordt door een kundige en motiverende  lesgever gegeven, waarbij diverse oefeningen en bewegingsvormen aan bod komen, zowel met als zonder (drijf)materialen. De lesgever reikt de oefeningen aan en doet ze voor, maar het tempo en mate van inspanning kan helemaal zelf worden bepaald.

Er zijn drie AquaVitaal-ochtendlessen per week.
Op maandag worden in het wedstrijdbad op sta-diepte oefeningen op muziek gegeven.
Op dinsdag en donderdag is de AquaVitaal les in het aangename water van het recreatiebad en dat maakt dat deze lesdagen heel geschikt zijn bij onder andere reuma en fibromyalgie, herstellen/revalideren en spierklachten.

Afwisselen van lesdag kan, dus de ene week zwemmen op maandag en de andere week op donderdag is prima. Het is geen cursus, instromen in de groep kan altijd. U kunt altijd vrijblijvend een proefles volgen en bovendien is er geen contract of opzegtermijn, wel zo prettig!

aquafit-aquasport-actief-senioren-zwemmen_Bad-Hesselingen-Meppel_kb

Welkom voor een proefles

Een eerste proefles is zonder verplichtingen. Daarna kan er per les of middels een voordelige 10-lessenkaart betaald worden en switchen tussen lessen is mogelijk. De lesdagen en tijden zijn:

Maandag
10.00 - 10.30 uur - wedstrijdbad 28°
bewegen op muziek

Dinsdag
09.00 - 09.30 uur, recreatiebad 31°
reuma- en fibromyalgie zwemmen etc.

Donderdag
08.45 - 09.15 uur, recreatiebad 31°
spierklachten en herstellen etc.