BABY- EN PEUTER
ZWEMMEN

Groots plezier met je kleine schat

Samen met je baby het water ontdekken en wat daarin allemaal mogelijk is…zó leuk! Door een variatie van eenvoudige oefeningen, liedjes en bewegingen maakt je kindje samen met jou kennis met het aangenaam warme water; bewegen, spetteren, plonzen en drijven. Je kleine is fijn en veilig dichtbij jou en spelenderwijs bezig met indrukken verwerken en bewegen.

Op rustige en speelse wijze ontdekt je kleintje zo de (on)mogelijkheden van het water. Het vrije bewegen bevordert de ontwikkeling van de spieren en de motorische ontwikkeling. Door het intensieve contact wat je met je kindje tijdens het zwemmen hebt, heb je een fijn één op één contact en dit bevordert ook de vertrouwensband.

Het is mooi om te zien hoe jonge kinderen al enthousiast reageren op water….dat is en blijft toch het leukste speelgoed!

Starten met babyzwemmen / peuterzwemmen

Wanneer je baby 12 weken oud is kun je beginnen. Er zijn momenteel geen wachtlijsten dus je kan zo instromen, ook in de peutergroepen. Naar mate de leeftijd oploopt, komen er meer uitdagingen in de les. De lesgever zal aangeven wanneer jullie eraan toe zijn om naar een volgend groepje te gaan.
De les is een half uur, waarna je evt. nog even kan blijven vrijzwemmen. Er zijn diverse groepjes, oplopend in leeftijd, op de maandag- woensdag- en vrijdagochtend. Je kleintje draagt een zwembroekje/badpakje en/of een zwemluier, deze zijn ook bij de receptie te koop. In het zwembad zijn voldoende aankleedtafels, kussens en boxen aanwezig.

babyzwemmen-peuterzwemmen_Bad-Hesselingen-Meppel_
teddybeer-Stan-babyzwemmen-peuterzwemmen_Bad-Hesselingen-Meppel_01

Hessie-zwemmen / Hessie-diploma

Twee keer per jaar wordt dit 'examen' georganiseerd, vaak halverwege en aan het einde van het jaar. Tijdens deze feestelijke les worden de oefeningen getoond die tijdens de lessen aan bod zijn gekomen. Bij het eerste certificaat voor de baby's zijn dat laagdrempelige basisvaardigheden rondom watergewenning. Bij het tweede en helemaal bij het derde certificaat laten de peuters al echt zien hoe zwemvaardig en vertrouwd ze zijn met het water. Sinds vorig jaar maken we (geleidelijk) een overstap naar ons Hessie-diploma 1-2-3, welke passend is bij onze zwemlesmethode.

Waterpret met je baby of peuter?
Kom gezellig zwemmen op
maandag- woensdag- of vrijdagochtend.