BABY- EN PEUTER
ZWEMMEN

Groots plezier met je kleine schat

Samen met je baby het water ontdekken en wat daarin allemaal mogelijk is…zó leuk! Door een variatie van eenvoudige oefeningen, liedjes en bewegingen maakt je kindje samen met jou kennis met het aangenaam warme water; bewegen, spetteren, plonzen en drijven.

Op rustige en speelse wijze ontdekt je kleintje zo de (on)mogelijkheden van het water. Het vrije bewegen bevordert de ontwikkeling van de spieren en de motorische ontwikkeling. Door het intensieve contact wat je met je kindje tijdens het zwemmen hebt, heb je een bijzonder één op één contact en ontwikkel je een sterke vertrouwensband.

Het is mooi om te zien hoe jonge baby’s al enthousiast reageren op water….dat is en blijft toch het leukste speelgoed!

Starten met babyzwemmen

Wanneer je baby 12 weken oud is kun je beginnen. Er zijn momenteel geen wachtlijsten dus je kan zo instromen. Je kleine is fijn en veilig dichtbij jou en spelenderwijs bezig met indrukken verwerken en bewegen. Goed voor de fysieke en emotionele ontwikkeling en de motoriek, maar bovenal is het samen genieten. Naar mate de leeftijd oploopt, komen er meer uitdagingen in de les. De lesgever zal aangeven wanneer jullie eraan toe zijn om naar een volgend groepje te gaan.

De les duurt een half uur, waarna je evt. nog kan blijven vrijzwemmen. Er zijn diverse groepjes, oplopend in leeftijd, op de maandag- woensdag- en vrijdagochtend. Je kleintje draagt een zwembroekje/badpakje of een zwemluier, deze zijn ook bij de receptie te koop. In het zwembad zijn voldoende aankleedtafels, kussens en boxen aanwezig.

Still_04_Bellingaatjes
babyzwemmen-peuterzwemmen_Bad-Hesselingen-Meppel_

Teddybeer-zwemmen

Twee keer per jaar wordt dit georganiseerd, vaak in juni en december. Tijdens deze feestelijke les worden de oefeningen getoond die tijdens de lessen aan bod zijn gekomen. Bij het Brons-certificaat voor de baby's zijn dat laagdrempelige basisvaardigheden rondom watergewenning. Bij het Zilver- en helemaal bij Goudcertificaat laten de peuters echt al zien wat ze kunnen en hoe zwemvaardig en vertrouwd ze al zijn in het water.
Je kindje kan doorstromen naar zwemles als hij/zij 4 jaar oud is of evt. iets eerder als de lesgever dat aangeeft.

Waterpret met je baby of peuter?
Kom gezellig zwemmen op
maandag- woensdag- of vrijdagochtend.