BABY- EN PEUTER
ZWEMMEN

Groots plezier met je kleine schat

Samen met je baby het water ontdekken en wat daarin allemaal mogelijk is…zó leuk! Door een variatie van eenvoudige oefeningen, liedjes en bewegingen maakt je kindje samen met jou kennis met het aangenaam warme water; bewegen, spetteren, plonzen en drijven.

Op rustige en speelse wijze ontdekt je kleintje zo de (on)mogelijkheden van het water. Het vrije bewegen bevordert de ontwikkeling van de spieren en de motorische ontwikkeling. Door het intensieve contact wat je met je kindje tijdens het zwemmen hebt, heb je een bijzonder één op één contact en ontwikkel je een sterke vertrouwensband.

Het is mooi om te zien hoe jonge baby’s al enthousiast reageren op water….dat is en blijft toch het leukste speelgoed!

Starten met babyzwemmen

Wanneer je baby 12 weken oud is kun je beginnen. Er zijn momenteel geen wachtlijsten dus je kan zo instromen. Je kleine is fijn en veilig dichtbij jou en spelenderwijs bezig met indrukken verwerken en bewegen. Goed voor de fysieke en emotionele ontwikkeling en de motoriek, maar bovenal is het samen genieten. Naar mate de leeftijd oploopt, komen er meer uitdagingen in de les. De lesgever zal aangeven wanneer jullie eraan toe zijn om naar een volgend groepje te gaan.

De les duurt een half uur, waarna je evt. nog kan blijven vrijzwemmen. Er zijn diverse groepjes, oplopend in leeftijd, op de maandag- woensdag- en vrijdagochtend. Je kleintje draagt een zwembroekje/badpakje of een zwemluier, deze zijn ook bij de receptie te koop. In het zwembad zijn voldoende aankleedtafels, kussens en boxen aanwezig.

babyzwemmen-peuterzwemmen_Bad-Hesselingen-Meppel_
teddybeer-Stan-babyzwemmen-peuterzwemmen_Bad-Hesselingen-Meppel_01

Teddybeer-zwemmen / Hessie-diploma

Twee keer per jaar wordt dit 'examen' georganiseerd, vaak halverwege en aan het einde van het jaar. Tijdens deze feestelijke les worden de oefeningen getoond die tijdens de lessen aan bod zijn gekomen. Bij het eerste certificaat voor de baby's zijn dat laagdrempelige basisvaardigheden rondom watergewenning. Bij het tweede en helemaal bij het derde certificaat laten de peuters al echt zien hoe zwemvaardig en vertrouwd ze zijn met het water. Vanaf december 2022 maken we (gedeeltelijk) een overstap naar het Hessie-diploma 1-2-3. Je kindje kan doorstromen naar zwemles als hij/zij 4 jaar oud is of evt. iets eerder als de lesgever dat aangeeft.

De eerstvolgende 'examens' zijn op 12, 14 en 16 december 2022, opgave gaat via de receptie.

 

Waterpret met je baby of peuter?
Kom gezellig zwemmen op
maandag- woensdag- of vrijdagochtend.