BABY- EN PEUTER
ZWEMMEN

Groots plezier met je kleine schat

Samen met je baby het water ontdekken en wat daarin allemaal mogelijk is…zó leuk! Door een variatie van eenvoudige oefeningen, liedjes en bewegingen maakt je kindje, samen met jou, kennis met het grote, maar aangenaam warme water; bewegen, spetteren, plonzen en drijven.

Op rustige en speelse wijze leert je kleintje zo de (on)mogelijkheden van het water kennen. Het vrije bewegen bevordert de ontwikkeling van de spieren en de motorische ontwikkeling. Door het intensieve contact wat je met je kindje tijdens het zwemmen hebt, heb je een bijzonder één op één contact en ontwikkel je een sterke vertrouwensband.

Het is mooi om te zien hoe kleine baby’s al enthousiast reageren op water….want dat is en blijft toch het leukste speelgoed dat er bestaat!

Starten met babyzwemmen

Je kunt vanaf 12 weken starten met babyzwemmen. Zingen, druppels op het hoofdje, ontspannen drijven, trappelen met de voetjes, evt. even onder water kijken, spelletjes met drijfeendjes.. je baby is fijn samen en veilig dicht bij jou en bezig met indrukken verwerken en bewegen. Goed voor de fysieke en emotionele ontwikkeling en de motoriek, maar bovenal is het samen genieten. Naar mate de leeftijd oploopt, vorderen ook de uitdagingen in de les. De lesgever zal aangeven wanneer jullie eraan toe zijn om naar een volgend groepje te gaan.

De les duurt een half uur, waarna je evt. nog kan blijven vrijzwemmen. Er zijn diverse groepjes, oplopend in leeftijd, op de maandag- woensdag- en vrijdagochtend. Je kleintje draagt een zwembroekje/badpakje of een zwemluier, deze zijn ook bij de receptie te koop. In het zwembad zijn voldoende aankleedtafels, kussens en boxen aanwezig.

babyzwemmen-pixaby-blije baby_Bad-Hesselingen-Meppel_
baby-peuter-zwemmen_SQ-02_Bad-Hesselingen-Meppel

Teddybeer-zwemmen

Twee keer per jaar wordt dit georganiseerd, vaak in juni en december. Tijdens deze laagdrempelige en feestelijke les worden de oefeningen getoond die tijdens de lessen aan bod zijn gekomen. Bij het Brons-certificaat voor de baby's zijn dat laagdrempelige basisvaardigheden rondom watergewenning. Bij het Zilver- en helemaal bij Goudcertificaat laten de peuters echt al zien wat ze kunnen en hoe zwemvaardig en vertrouwd ze al zijn in het water.
Je kindje kan doorstromen naar zwemles als hij/zij 4 jaar oud is of evt. iets eerder als de lesgever dat aangeeft.

Waterpret met je baby of peuter?
Kom gezellig zwemmen op
maandag- woensdag- of vrijdagochtend.