het Easyswim-diploma

kindjes op mat en rug met schatkist en bootje op achtergrond

Praktijkgericht, kleinschalig en met speels plezier,
zó’n zwemveilig Easyswim-diploma behaal je hier!

Wij geven zwemplezierles volgens de EasySwim methode, die optimaal is afgestemd op de manier waarop jonge kinderen leren en bewegen. Om deze zwemopleiding af te sluiten op een manier die hierbij past, hebben wij gekozen voor het EasySwim Diploma. Een waardevol en goed zwemdiploma met de kwaliteit richting het C diploma, maar dat vele malen beter aansluit op de belevingswereld van het kind.
Een diploma dat ook goed past bij alledaagse praktijksituaties, waarin kinderen in recreatieplassen, op de boot, in grote waterparken of op vakantie mee te maken kunnen krijgen.

Bekijk hier de algemene video over het EasySwim-diploma.

Onderaan deze pagina staan video’s van de negen praktijksituaties en ervaringen van ouders.

De kinderen leren uiteraard uitstekend de basiszwemvaardigheid, maar we leggen veel nadruk op de zwemveiligheid en zelfredzaamheid van het kind. Deze 2 belangrijke pijlers hebben we destijds ook geïntegreerd in ons schoolzwem-programma Swim2play. Met het EasySwim diploma bieden we een totaalpakket waarin we garant staan voor kwalitatief goed zwemonderwijs.

Vertrouwen, veiligheid en zwemplezier staan centraal in het lesprogramma. Onder onze aandachtsvolle begeleiding moedigen we het kind aan om het beste uit zichzelf te halen. Daarin speelt de persoonlijke aandacht een belangrijke rol. De groepsgrootte is maximaal 6 kinderen per lesgroep. Kleine groepen, grote aandacht.
Diplomazwemmen betekent geen spannend examen maar een afsluitend zwemfeest. We zijn ervan overtuigd dat we met dit diploma de zwemlessen en bijbehorend diplomafeest, voor de kinderen betekenisvol én leuk maken.

De speerpunten van het EasySwim Diploma:
• Plezier en betrokkenheid staan centraal
• Van zwemvaardigheid naar zwemveiligheid en zelfredzaamheid
• Kleine groepjes, dus maximale aandacht en begeleiding
• Één diploma, geen opzichzelfstaande gedeeltes.
• Stralen zonder falen! Het diplomafeest is geen gespannen examen.

Bekijk hieronder de video’s van de negen praktijksituaties en de ervaringen van andere ouders. 

Nóg meer informatie over onze EasySwim zwemlessen staat op de zwemlespagina.