Nieuw: het Easyswim-diploma (vanaf jan.2019)

kindjes op mat en rug met schatkist en bootje op achtergrond

Praktijkgericht, kleinschalig en met speels plezier,
zó’n zwemveilig Easyswim-diploma behaal je hier! 

Bad Hesselingen gaat de zwemles nog leuker maken!
Wij geven al een ruim aantal jaren zwemplezierles volgens de EasySwim methode! Een beproefde methode die optimaal is afgestemd op de manier waarop jonge kinderen leren en bewegen.

Om deze zwemopleiding af te sluiten op een manier die hierbij past, hebben wij ervoor gekozen om met ingang van 1 januari 2019 over te stappen op het EasySwim Diploma. Eén diploma dat de diploma’s A, B en C gaat vervangen. Een waardevol en goed zwemdiploma met de kwaliteit van het C diploma, maar dat vele malen beter aansluit op de
belevingswereld van het kind. Een diploma dat ook veel beter aan bij alledaagse praktijksituaties, waarin kinderen in open water, in het zwembad, op vakantie of waar dan ook mee te maken kunnen krijgen.

Bekijk hier de video over het nieuwe EasySwim-diploma.

Bekijk hier de presentatie die 12 november 2018  gegeven is voor de ouders.

Onderaan deze pagina staan nog meer filmpjes over de negen praktijksituaties en antwoorden op de meest gestelde vragen.

De kinderen leren uiteraard de basiszwemvaardigheid, maar leggen vooral de nadruk op de zwemveiligheid en zelfredzaamheid van het kind. Deze 2 belangrijke pijlers hebben we in 2012 ook geïntegreerd in ons schoolzwemprogramma Swim2play. Met het EasySwim diploma bieden we een totaalpakket waarin we garant staan voor kwalitatief goed zwemonderwijs.

Vertrouwen, veiligheid en zwemplezier staan centraal in het lesprogramma. Onder onze professionele begeleiding moedigen we het kind aan om het beste uit zichzelf te halen. Daarin zal de persoonlijke aandacht een nog belangrijkere rol gaan spelen. We gaan de lesgroepen in het EasySwim programma niet groter laten zijn dan 6 kinderen per groep. Kleine groepen, grote aandacht. Hierdoor kan de totale duur van het EasySwim traject zelfs korter duren dan het huidige ABC lesprogramma, maar met de kwaliteit van het C diploma!! En als het diploma moment daar is, kan niemand meer zakken. Diploma zwemmen betekent voortaan geen examenmeer maar een afsluitend zwemfeest!
We zijn ervan overtuigd dat we met dit diploma de zwemles en bijbehorend diplomazwemmen voor uw kind nu nóg leuker en betekenisvoller maken.

Het EasySwim Diploma in het kort:
• Plezier en betrokkenheid staan centraal
• Van zwemvaardigheid naar zwemveiligheid en zelfredzaamheid
• Kleine groepen, maximale aandacht en begeleiding
• Één diploma in plaats van 3 diploma’s, 3 x proefdiploma zwemmen en 3 x diplomazwemmen
• Stralen zonder falen ! Het diplomafeest is geen examen meer.

Vanaf 1 januari 2019 zullen alle kinderen die voor het eerst starten met zwemlessen bij Bad Hesselingen automatisch afzwemmen voor het EasySwim Diploma. De ouders / begeleiders van de kinderen die momenteel al lessen worden persoonlijk ingelicht over de overstap en mogelijkheden.

Bekijk hieronder de video’s van de negen praktijksituaties, de ervaringen van ouders en lees de meest gestelde vragen:

 

FAQ: Lees hier de meest gestelde vragen met heldere antwoorden.