Bad Hesselingen sluit het buitenbad in de herfst en wintermaanden

De sterk stijgende energieprijzen raken ons fors en we worden genoodzaakt om daar nu ook maatregelen voor te treffen die jullie als bezoekers helaas gaan raken. We zullen buitenbad vanaf maandag 31 oktober 2022 gaan sluiten tot 1 april 2023. Naast tal van andere interne maatregelen om de sterk gestegen kosten voor de energie enigszins te beperken, zal de sluiting van het buitenbad in belangrijke mate in deze besparing bijdragen.

De hard stijgende energieprijzen baren ons zorgen. Met name de kosten voor gebruik van elektriciteit zijn sinds eind vorig jaar extreem gestegen. Ondanks 547 zonnepanelen op het dak en tal van duurzame oplossingen in het zwembad stijgen de kosten voor elektriciteit met bijna 200%. We hebben echter een belangrijke life-line met Xella, een producent van gasbetonblokken met wie we al bijna 30 jaar succesvol energie delen. Met de restwarmte van Xella zijn wij in staat om het zwembad grotendeels te verwarmen. Was die life-line er niet, dan zouden onze kosten voor gas tonnen hoger zijn. En toch zullen we nog meer maatregelen moeten nemen om de kosten te beperken.

Daar staat tegenover dat wij onze tarieven per januari 2023 nauwelijks zullen gaan verhogen. De rekening van de energiecrisis leggen wij niet bij jullie als bezoeker neer. We beseffen ons erg goed dat een dag zwembad een hele welkome afleiding is voor velen en willen dan ook voor iedereen dat lichtpuntje blijven. In deze onzekere tijden van crisis, inflatie en zorgen over bestedingen, willen we voor onze bezoekers betaalbaar en toegankelijk blijven. We voelen daarin een maatschappelijke opdracht en zullen die dan ook gaan uitvoeren.

We kunnen ons goed voorstellen dat het sluiten van het buitenbad ook een teleurstelling is voor de echte liefhebbers van buitenzwemmen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben laat het ons dan gerust weten.

Edwin Koelink

Directeur-bestuurder