AQUA FIT

rustig & veilig bewegen

AquaFit is een groepsles zwemmen die geschikt is voor iedereen die graag veilig wil bewegen voor soepeler spieren en zo de conditie wil vergroten. Op een plezierige en laagdrempelige manier wordt hieraan gewerkt en iedere zwemmer kan op zijn of haar niveau en vermogen mee doen.

Bewegen is belangrijk bij gezond oud(er) worden. Zwemmen is heel geschikt én veilig. Het hele lichaam komt aan bod terwijl er tegelijkertijd nauwelijks blessurekans is. Door te bewegen in het water is de belasting van gewrichten, banden en pezen minder en door middel van afwisselende spieroefeningen en materialen zal elke les weer gevarieerd zijn.
De laagdrempelige oefeningen zijn gemakkelijk te volgen en worden gegeven door een deskundige lesgever.

Meer bewegingsvrijheid & minder belasting

Een groepsles AquaFit duurt een half uur en tijdens de les word je voortdurend begeleid de oefeningen naar maximaal vermogen uit te voeren. Hierdoor vergroot je allerlei vaardigheden en bouw je spierkracht op. Goed kunnen zwemmen is geen vereiste, de oefeningen worden namelijk in sta-diep water gegeven. Na de les kun je nog even gezellig nazitten. Er wordt vaak gebruik gemaakt van lichtgewicht dumbels of buizen ter ondersteuning van de oefeningen. De bewegingsvrijheid in het water is een stuk groter dan op het droge. Ook wordt in het water het evenwichtsgevoel en balans vinden gemakkelijker.

aqua-actief_CT-05_Bad-Hesselingen-Meppel

Gevarieerde lessen onder bevlogen begeleiding

AquaFit wordt onder deskundige begeleiding gegeven, waarbij diverse oefeningen en bewegingsvormen aan bod komen, zowel met als zonder (drijf)materialen. De lesgever reikt de oefeningen aan en doet ze voor, maar het tempo en mate van inspanning kan helemaal zelf worden bepaald.

AquaFit wordt op maandag en woensdag gegeven in het ruime wedstrijdbad, de bodem is op sta-diepte ingesteld. Op maandag wordt de les door muziek ondersteund. Op dinsdag en donderdag is AquaFit in het aangename water van het recreatiebad en dat maakt dat deze lesdagen met name heel geschikt zijn bij onder andere reuma, fibromyalgie, revalideren, astma en spierklachten.

Je mag variëren van lesdag, dus de ene week op maandag en de andere week op donderdag is prima. Het is geen cursus, dus instromen in de groep kan altijd.

aqua-moves-actief_CT-01_Bad-Hesselingen-Meppel

Kom kosteloos een les proberen

Wil je ook graag in gezellig groepsverband je souplesse en conditie vergroten en ben je benieuwd of AquaFit iets voor je is? Doe dan mee met een vrijblijvende proefles! In Bad Hesselingen werken we níet met een lidmaatschap, contract of opzegtermijn. Je kan €6,80 per les betalen of voor een voordelige 10-lessenkaart voor €54,30 kiezen. De lesdagen en tijden zijn:

Maandag
10.00 - 10.30 uur - wedstrijdbad 28°, op muziek

Dinsdag
09.00 - 09.30 uur, recreatiebad 31°

Woensdag
09.30 - 10.00 uur, wedstrijdbad 28°

Donderdag
08.45 - 09.15 uur, recreatiebad 31°

Een keer AquaFit uitproberen?
Dat kan, volg een gratis proefles.