AQUA FIT

actief & veilig bewegen

Deze groepslessen, elk met een eigen karakter maar met raakvlakken, zijn geschikt voor iedereen die graag actief en tegelijkertijd veilig wil bewegen. Dit kan voor de één soepeler lichaam en betere conditie zijn en voor een ander het verminderen van stramheid en pijnklachten.  Op een plezierige en laagdrempelige manier wordt hieraan gewerkt en iedere zwemmer kan op zijn of haar niveau en vermogen mee doen.

Fit en vitaal worden, zijn én blijven is belangrijk voor een gezond(er) leven. Zwemmen is heel geschikt én veilig. Het hele lichaam komt aan bod terwijl er tegelijkertijd nauwelijks blessurekans is. Door te bewegen in het water is de belasting van gewrichten, banden en pezen minder, terwijl de waterweerstand juist veel voordelen geeft. Door middel van afwisselende spieroefeningen en materialen zal elke les weer gevarieerd zijn.

Meer bewegingsvrijheid & minder belasting

Een groepsles AquaFit duurt een half uur en tijdens de les word je voortdurend begeleid de oefeningen naar eigen vermogen uit te voeren. Hierdoor vergroot je allerlei vaardigheden en bouw je spierkracht op. Goed kunnen zwemmen is geen vereiste, de oefeningen worden namelijk in sta-diep water gegeven, behalve op woensdag bij het trimzwememmen. Er wordt tijdens de lessen vaak gebruik gemaakt van lichtgewicht dumbels of drijfbuizen ter ondersteuning van de oefeningen. De bewegingsvrijheid in het water is een stuk groter dan op het droge. Ook wordt in het water het evenwichtsgevoel en balans vinden gemakkelijker.

aqua-actief_CT-05_Bad-Hesselingen-Meppel

Gevarieerde groepslessen met persoonlijke aandacht

AquaFit wordt onder kundige en betrokken begeleiding gegeven, waarbij diverse oefeningen en bewegingsvormen aan bod komen, zowel met als zonder (drijf)materialen. De lesgever reikt de oefeningen aan en doet ze voor, maar het tempo en mate van inspanning kan helemaal zelf worden bepaald.

Er zijn vier AquaFit-lessen per week. Op maandag en woensdag worden ze gegeven in het ruime wedstrijdbad, de bodem is op sta-diepte ingesteld. Op maandag wordt de les door muziek ondersteund, terwijl de woensdag gericht is op conditie- en trimzwemmen. Op dinsdag en donderdag is de AquaFit les in het aangename water van het recreatiebad en dat maakt dat deze lesdagen met name heel geschikt zijn bij onder andere reuma en fibromyalgie, herstellen en spierklachten.

Je mag variëren van lesdag, dus de ene week op maandag en de andere week op donderdag is prima. Het is geen cursus, dus instromen in de groep kan altijd. Bovendien is er geen contract of opzegtermijn, wel zo prettig.

Aquarobic-ZBB_Bad-Hesselingen-Meppel_

Welkom voor een probeerles

Een eerste proefles is kosteloos. Daarna kan er per les of middels een voordelige 10-lessenkaart betaald worden en switchen tussen lessen is mogelijk. De lesdagen en tijden zijn:

Maandag
10.00 - 10.30 uur - wedstrijdbad 28°
bewegen op muziek

Dinsdag
09.00 - 09.30 uur, recreatiebad 31°
reuma- en fibromyalgie zwemmen etc.

Woensdag
09.30 - 10.00 uur, wedstrijdbad 28°
conditie- en trimzwemmen

Donderdag
08.45 - 09.15 uur, recreatiebad 31°
spierklachten en herstellen etc.

Een keer AquaFit uitproberen?
Dat kan, volg een gratis proefles.