ROOKVRIJ ZWEMMEN, SPELEN en KLIMMEN VANAF 16 JULI

Het gehele terrein van Bad & Klimpark Hesselingen is vanaf 16 juli 2022 rookvrij. Vanaf deze datum mag ook buiten niet meer gerookt worden. Dat geldt zowel voor het buitenterras en de zonneweide, het klimpark, de speeltuin en de minigolfbaan. Bij de opgang naar onze locatie vanaf de grote parkeerplaats staat aangegeven waar het niet meer is toegestaan om te roken.

FYSIEKE EN MENTALE GEZONDHEID

Fysieke en mentale gezondheid en welzijn vinden we ontzettend belangrijk.  Daarbij hoort natuurlijk ook een gezonde én rookvrije omgeving. Binnen mocht er in het zwembad allang niet meer gerookt worden. We hebben besloten om dat nu ook voor buiten, dus ook voor de entree, op de zonneweides en de rest van het terrein niet langer meer toe te staan.

Wij sluiten ons aan bij de beweging van de Rookvrije Generatie, een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. We zijn van mening dat kinderen het recht moeten krijgen om rookvrij én gezond op te groeien. In een omgeving van spelende kinderen en sportende bezoekers past simpelweg roken niet langer meer. Daarnaast hebben niet-rokende badgasten geen last meer van rook of peuken.

OP WEG NAAR EEN ROOKVRIJE GENERATIE

Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van longziekten. Het Longfonds is samen met de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding initiatiefnemer van de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij te maken.

BEGRIP EN MEDEWERKING

Het zal voor sommigen best een omschakeling zijn en daar hebben we begrip voor. Maar we vragen ook begrip en medewerking van jullie als bezoekers om ons te steunen in het nastreven van een gezond klimaat voor iedereen.