Kindgericht, gevarieerd en plezierig.

De zwemlessen worden gegeven volgens de EasySwim methode. Deze manier van lesgeven met de Easy Swim, is kindgericht, gevarieerd en plezierig. Opgave en starten kan vanaf 4 jaar. Er zijn reguliere lessen van maandag t/m zaterdag op diverse lestijden en deze duren 50 minuten per les, met een maximum groepsgrootte van 12 kinderen.
Voor kinderen die gebaat zijn bij een kleinere groep is de AMANI; Als Meer Aandacht Nodig Is, (max. 5 leerlingen) een mogelijkheid.
Ook privéles (30 minuten) is te overleggen, hetzij structureel bij een eigen lesgever, of een enkele keer. Voor concrete verdere info hierover kunt u het beste contact opnemen met de receptie.

De EasySwim is een drijfpakje voor jonge kinderen waarin rond de nek, borst en schouders extra drijfvermogen zit ingebouwd. Zwemlessen met de EasySwim stellen je kind eerder in de gelegenheid om op een veilige manier kennis te maken met dieper  water. De methode is gebaseerd op het leren van totaalbewegingen. Bij andere manieren van zwemles worden de bewegingen na elkaar aangeleerd en vervolgens in combinatie geoefend. Dit vergt vaak behoorlijk wat tijd. Door het dragen van een Easy Swim kan de combinatie in één keer worden aangeleerd.

De voordelen van de Easy Swim methode

Het opdoen van onbewuste bewegingservaringen wat betreft stuwen en weerstand, verlopen  intensiever en dit leidt tot een sneller en beter watergevoel. Daarbij komt nog, dat allerlei oefeningen ten aanzien van survival en onderwater zwemmen, sneller een gevoel van zelfvertrouwen en veiligheid geeft. De variatie en de plezierige lesstof spreekt de jonge kinderen erg aan.

Kortom; genoeg voordelen en pluspunten om voor de EasySwim methode te kiezen.

Licentie Zwem ABC

In 2014 heeft Bad Hesselingen als pilotzwembad als één van de eersten in Nederland de Licentie Zwem ABC uitgereikt gekregen.

Veelgestelde vragen mét duidelijke antwoorde  lees je in deze uitgebreide toelichting van het Nationaal Platform Zwembaden, waarin ook de verschillen en werkwijzes aan bod komen tussen de KNZB enerzijds en de Nationale Raad Zwemdiploma’s, (waar het Zwem-ABC onder valt) anderzijds. Bad Hesselingen is aangesloten bij het landelijk telefonisch meldpunt & doorverwijzing vertrouwenspersonen NOC*NSF.

Kalender (voorlopige) planning zwemlessen

Hiernaast het overzicht voor de komende periode wat betreft bijzonderheden rondom zwemles; proef- en diplomazwemmen, kijkdagen, vakanties etc. Hou er rekening mee dat dit een tijdelijke en voorlopige planning is, wijzigingen zijn nog mogelijk.