Drempelvrij en aangepaste toegankelijkheid

De kleedruimtes zijn ruim opgezet met brede gangpaden. Er zijn wisselcabines voor 1 persoon, ouder en kind ruimtes en 4 grote kleedruimtes voor jongens en meisjes, de zogenaamde “schapenhokken”. Er zijn voldoende kluisjes voor persoonlijke eigendommen. Na het zwemmen kun je gebruik maken van de föhns bij de grote spiegelwand.

Het bad is uitstekend toegankelijk voor mensen met een beperking, zowel individueel als in groepsverband. Er is dichtbij de ingang ruime parkeergelegenheid voor gehandicapten en de gehele accommodatie is drempelvrij.

Iedereen die wil en mag, kan zwemmen in Bad Hesselingen

Er is een kleedcabine aanwezig die ruimer is dan de standaard kleedcabines. Vlakbij de douches bevind zich de grote afsluitbare invaliden kleedruimte met aangepast toilet en douche en een verrijdbare verstelbare brancard. Er zijn zwembad rolstoelen en er is een langzaam aflopende trap met leuningen om geleidelijk en veilig het water in te gaan. Tevens kan er gebruik gemaakt worden van de zwembadlift, waarmee je zowel zittend als liggend het water in kan komen.

Een beperking of handicap hoeft geen belemmering te zijn om van zwemmen te genieten. Iedereen die wil, kan en mag zwemmen, kan terecht in Bad Hesselingen!