HET KLIMAVONTUUR: EEN NIEUWE BELEVING IN MEPPEL

Op het ruime buitenterrein van Bad Hesselingen aan de Badweg 1 in Meppel staat sinds mei 2017 een fantastisch klimpark! Er zijn vier niveaus met attributen te beklimmen met een maximale uitkijkhoogte van twaalf meter. Er zijn verder hoogtes van 1, 4, 7 en 10 meter en onder meer een vertrouwenssprong, megaswing en twee ziplijnen.(tokkelbanen).  Het kratstapelen is zeker een uitdagende optie.

Aan de achterkant van de toren is een uitdagende klimwand gemaakt. Deze is voorzien van allerlei greepjes in verschillende kleuren waar je je handen en voeten op kunt zetten. Kies je ervoor om alle greepjes te gebruiken of ga je voor de route met alle greepjes van één kleur? Je mag het allemaal zelf doen… Wie komt er tot aan de top?

Durf jij de uitdaging aan?

Een andere manier om de klimwand te bedwingen is via een abseil. Hierbij zak je zelfstandig aan een touw geleidelijk helemaal van boven naar beneden tot je weer met beide benen op de grond staat. Beetje bij beetje of in één snelle roetsj? Je bepaalt het voor een groot gedeelte zelf. Het klimmen is voor jong en oud, de parcoursen zijn vanaf 1 meter (voor kids tot 130 cm groot) tot wel 10 meter hoogte, met een super gaaf uitzicht. Je klimt altijd gezekerd en onder ervaren begeleiding.

Het is mogelijk het klimmen en zwemmen te combineren. Er zijn diverse tarieven voor de verschillende mogelijkheden.
Wil je alvast een impressie of info over de openingstijden en tarieven, kijk dan op www.klimavontuur-meppel.nl .

Tip: vier je kinderfeestje op grote hoogte!

 

Minigolfbaan

Tegelijk met de realisatie van het klimpark is de minigolfbaan nieuw leven ingeblazen. Velen zullen zich deze markante plek herinneren die al decennia lang veel familieplezier gezelligheid bood tijdens (en na) deze leuke activiteit. De laatste jaren was het buiten gebruik maar nu is het midgetgolfen terug van weggeweest in Meppel. Het parkje is flink opgeknapt en ook zal er nog een nieuw gebouwtje worden geplaatst.
Een kaartje voor de midgetgolfbaan kost €3,- per persoon.  De openingstijden zijn gelijk aan die van het klimpark: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 18.00 uur en daarbuiten voor groepen op aanvraag.

Speeltuin

Bij de ingang van Bad Hesselingen zie je direct al de kleurige speeltoestellen staan. Een compleet speelpark, overzichtelijk en ruim opgezet. Een speelkasteel, voetbalarena, kabelbaan, klimrekken, schommels, mega-trampoline…het is er allemaal..en nog veel meer. Handig; er is een toiletgebouw op het terrein. Het gebruik van de speeltuin is bij de entreeprijs van het zwembad inbegrepen. De openingstijden van de speeltuin zijn gelijk aan die van het zwembad Van oktober tot en met april is het mogelijk een kaartje voor alleen de speeltuin te kopen. Buiten deze maanden kan dat in overleg. Tot 1 jaaris de gratis en daarboven: € 3,50
Alleen het kind betaalt entree voor de speeltuin, maximaal 2 volwassenen begeleiders hebben gratis toegang.