Mosquito Slide…niet zomaar een glijbaan

Bad Hesselingen heeft deze eerste interactieve glijbaan in eigen huis is bedacht en in samenwerking met meerdere bedrijven, zoals van Egdom bv gerealiseerd.

Voordat je de Mosquito Slide afgaat, kun je bovenaan, op een controlepaneel, een keuze maken uit diverse programma’s met verschillende thema’s en moeilijkheidsgraden. Onderweg in de glijbaan is er een ‘kleur- en lichtsensatie’ naar keuze.Op het paneel heb je ook de optie ‘Aqua smash’. Dan mep je tijdens je glijvlucht op zo veel mogelijk ‘muggen’ die tegen de wanden aan zitten. Meppelers worden ook wel muggen genoemd, vandaar. En het verklaart de naam van de glijbaan, de Mosquito Slide. Met het meppen scoor je punten.In de glijbaan kan er ook een foto van je worden gemaakt, die je beneden op het tv scherm terugziet en je via de tablet naar jezelf kan mailen.

Winnaar ANWB meest innovatieve attractie 2014

De interactieve Mosquito Slide van Bad Hesselingen in Meppel is in 2014 gekozen tot meest innovatieve nieuwe attractie’ van Nederland!

De glijbaan kwam als beste uit de bus in de finale van een jaarlijkse wedstrijd van de ANWB. Bad Hesselingen wist de andere twee genomineerden, het Dolfinarium en Toverland, achter zich te houden. De inzending voldeed aan de voorgeschreven voorwaarden en eisen zoals; vernieuwend, uniek, ‘samen-uit’ gevoel en duurzaam.

De techniek achter de Mosquito Slide

Nieuwsgierig naar details en meer weten over de techniek?
Klik dan hier en lees alles over de bijzondere constructie en hoe dit er achter de schermen uitziet!