ZWANGERSCHAPS
ZWEMMEN

Het water draagt je

Met de meeste sporten zul je in de loop van je zwangerschap moeten stoppen. Een uitzondering hierop is zwemmen, dit is juist prettig voor de aanstaande moeder; je voelt je gewicht niet want het water draagt je.

Het werkt ontspannend en draagt bij aan het op peil houden van je conditie. Zwangerschapszwemmen wordt begeleid door een deskundige instructrice.

Gezellig en goed voor de conditie

Tijdens de half uur durende les worden conditionele en spierversterkende oefeningen afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Dit voer je op je eigen tempo en intensiteit uit, mede afhankelijk van de duur van de zwangerschap.

Zwangerschapszwemmen is meer dan in- en ontspanning, het is ook zeker gezellig. Na de les mag je blijven zwemmen en kun je in het bubbelbad met je mede-zwemsters ervaringen uitwisselen. Gezellig én sportief met je zwangerschap bezig zijn.

Zwemmen voor aanstaande moeders is een prima aanvulling op gym / yoga.

Bad-Hesselingen_zwembad_zwemles_recreatief_zwangerschapszwemmen_CT-28
baby-peuter-zwemmen_CT-01_Bad-Hesselingen-Meppel

Ook babylessen mogelijk

Deelname is mogelijk vanaf het begin tot aan het einde van de zwangerschap, tenzij je arts of verloskundige anders adviseert.

Na de bevalling kan je met je kindje vanaf 3 maanden de babylessen gaan volgen. Inschrijving of aanmelden is niet nodig, je kunt zo instromen en je betaalt per les. Je bent dus niet gebonden aan een lidmaatschap of minimaal aantal lessen; kom wanneer je wil en kan!

p.s. In de schoolvakanties vervalt het zwangerschapszwemmen, dan is het in het bad te druk en dat is niet prettig voor deze les.

Meedoen met zwangerschapszwemmen?
Informeer naar de mogelijkheden.