ZWANGERSCHAPS
ZWEMMEN

Het water draagt je

Met de meeste sporten zul je in de loop van je zwangerschap moeten stoppen. Een uitzondering hierop is zwemmen, dit is juist prettig voor de aanstaande moeder; je voelt je gewicht niet want het water draagt je.

Het werkt ontspannend en draagt bij aan het op peil houden van je conditie. Zwangerschapszwemmen wordt begeleid door een deskundige instructrice.

De juiste mix tussen in- en ontspanning

Tijdens de half uur durende les worden conditionele en spierversterkende oefeningen afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Dit voer je op je eigen tempo en intensiteit uit, natuurlijk afhankelijk van hoe je je voelt en hoe ver gevorderd de zwangerschap is.

Zwangerschapszwemmen is meer dan in- en ontspanning, het is ook zeker gezellig. Na de les mag je blijven zwemmen en kun je in het bubbelbad met je mede-zwemsters ervaringen uitwisselen. Gezellig én sportief met je zwangerschap bezig zijn.

Zwemmen voor aanstaande moeders is een prima aanvulling op gym / yoga.

Bad-Hesselingen_zwembad_zwemles_recreatief_zwangerschapszwemmen_CT-28
baby-peuter-zwemmen_CT-01_Bad-Hesselingen-Meppel

Het vervolg; samen naar Babyzwemmen

Je kan blijven zwangerschapszwemmen tot aan de bevalling, tenzij je arts of verloskundige anders adviseert. Hoe dichter je bij de uitgerekende datum komt, hoe fijner veel aanstaande moeders het vinden om even gewichtsloos in het aangename water te bewegen en te ontspannen.

Na de bevalling kan je met je kindje vanaf 3 maanden de babylessen gaan volgen. Inschrijving of aanmelden is niet nodig, je kunt zo instromen en je betaalt per les of middels een voordelige 10 lessenkaart. Je bent dus niet gebonden aan een lidmaatschap of minimaal aantal lessen; kom wanneer je wil en kan!

p.s. In de schoolvakanties vervalt het zwangerschapszwemmen, dan is het in het bad te druk en dat is niet prettig voor deze les.

Meezwemmen met aanstaande moeders?
Informeer naar de mogelijkheden.