BABY- EN PEUTER
ZWEMMEN

Groots plezier met je kleine schat

Samen met je baby het water ontdekken en wat daarin allemaal mogelijk is…zó leuk! Door een variatie van eenvoudige oefeningen, liedjes en bewegingen maakt je kindje, samen met jou, kennis met het grote, maar aangenaam warme water; bewegen, spetteren, plonsen en drijven.

Op rustige en speelse wijze leert je kleintje zo de (on)mogelijkheden van het water kennen. Het vrije bewegen bevordert de ontwikkeling van de spiertjes en de motorische ontwikkeling. Door het intensieve contact wat je met je kindje tijdens het zwemmen hebt, heb je een bijzonder één op één contact en sterke vertrouwensband.

Het is mooi om te zien hoe kleine baby’s al enthousiast reageren op water….dat is toch het leukste speelgoed dat er bestaat!

Starten met babyzwemmen

Je kunt vanaf 12 weken starten met babyzwemmen. Zingen, water druppelen op het hoofdje, ontspannen drijven, trappelen met de voetjes, even onder water kijken, spelletjes met drijfeendjes.. je baby is fijn samen en veilig dicht bij jou en druk bezig met indrukken verwerken en bewegen. Goed voor de fysieke en emotionele ontwikkeling en de motoriek, maar bovenal is het samen genieten. Naar mate de leeftijd oploopt, vorderen ook de uitdagingen in de les

De les duurt een half uur, waarna je evt. nog mag blijven vrijzwemmen. Er zijn diverse groepjes, oplopend in leeftijd, op de maandag- woensdag- en vrijdagochtend. Je kleintje draagt een zwembroekje/badpakje of een zwemluier, deze zijn ook bij de receptie te koop. In het zwembad zijn voldoende aankleedtafels, kussens en boxen aanwezig.

 

baby-peuter-zwemmen_CT-01_Bad-Hesselingen-Meppel
baby-peuter-zwemmen_SQ-02_Bad-Hesselingen-Meppel

Teddybeer diplomazwemmen

Twee keer per jaar wordt het Teddybeer diplomazwemmen georganiseerd, vaak in juni en december. Tijdens deze laagdrempelige en feestelijke les worden de oefeningen getoond die tijdens de lessen aan bod zijn gekomen. Bij het Brons voor de baby's is dat heel basic, bij het Zilver en helemaal bij Goud laten de peuters echt al zien wat ze kunnen en hoe vertrouwd ze al zijn in het water.

De geleerde vaardigheden worden dan bekroond met een certificaat brons, zilver of goud. Je kindje kan doorstromen naar zwemles als hij/zij 4 jaar oud is.

Waterpret met jouw baby of peuter?
Kom gezellig baby- en peuterzwemmen!