Nu de zwembaden onder diverse voorwaarden en restricties weer open mogen en de veiligheids-regio Drenthe en het college Burgemeester en Wethouders Meppel het landelijk protocol ‘verantwoord zwemmen’ van toepassing hebben verklaard, zijn wij vanaf maandag 25 mei 2020 gefaseerd open gegaan.

Alle voorbereidingen die op grond van het protocol en in het kader van Covid-19 vereist zijn, zijn getroffen. Zo moet je van te voren reserveren omdat we maar een beperkt aantal bezoekers mogen toelaten, mag je niet douchen, zijn toiletten minder beschikbaar en zit er meer chloor in het water. Ook is er een vaste route aangegeven in het zwembad, zijn er maar beperkt kleedruimtes beschikbaar, kunnen lockers niet gebruikt worden en zullen kleding en schoeisel in een afgesloten sporttas meegenomen moeten worden naar het zwembad. En dit alles naast de algemeen bekende regels, waaronder: houd anderhalve meter afstand, blijf thuis bij klachten en hoest in de elleboog.

Het zwemmen zelf is ook aan regels gebonden. Anderhalve meter afstand houden in het water en bij baantjes zwemmen niet inhalen. Ingewikkeld en niet voor de hand liggend als je gewend bent om je frank en vrij te voelen. Met een Corona coördinator zullen we dagelijks het ‘nieuwe zwemmen’ begeleiden.

Met alle aanpassingen zijn wij klaar om verantwoord, veilig en gezond onze deuren weer te gaan openen. We hebben met groepen banenzwemmers en met zwemleskinderen proefgedraaid als generale repetitie en toets of het zwembad ‘Corona proof’ is. De conclusie is dat we dat zeker zijn, maar dat vereist organisatie en afstemming tussen alle activiteiten die we normaal gesproken aanbieden en heeft zeker beperkingen. Daarom gaan we als volgt gefaseerd onze diensten weer beschikbaar stellen:

Vanaf 25 mei zijn de zwemlessen en de trainingsuren voor de verenigingen weer gestart.

Vanaf 2 juni kan er ook weer baantjes gezwommen worden en zullen ook de doelgroepen, waaronder aquajogging en fibromyalgie, weer van start gaan. Uitzondering hierop is het baby/peuter zwemmen. Deze activiteit bieden we voorlopig niet aan vanwege de hele jonge en kwetsbare leeftijd van de kinderen en de verhoogde chloorwaardes en verlaagde PH waardes van het zwembad. Kijk op onze website welke doelgroepen op welke tijdstippen worden gegeven.

Het restaurant gaat ook vanaf 2 juni proefdraaien op de middagen van ongeveer 13.30 tot 18.00 uur. Hopelijk kunnen de openingstijden van de horeca per 15 juni verruimd worden, wanneer ook het klimpark en minigolfbaan open gaan en evt het recreatief zwemmen weer mogelijk is.

Recreatief zwemmen is voorlopig helaas nog niet mogelijk. We onderzoeken of we verantwoord maar beperkt dit in de maand juni kunnen gaan opstarten richting de zomervakantie. Het klimpark en de minigolfbanen zullen vanaf 15 juni opengesteld worden.

De verwachting is dat de zonnestudio eerdaags opengesteld kan worden, de mogelijkheden worden dan ook in het reserveringsstysteem gezet. Waarschijnlijk kan vanaf 1 juli de sauna weer bezocht worden.

Het schoolzwemmen (Swim2Play) zal pas vanaf het nieuwe schooljaar weer worden herstart.

We streven ernaar om het zwembad en al onze diensten zo snel en verantwoord als mogelijk is weer volgens de normale regeling en roosters te kunnen bieden. De komende weken zullen ons gaan helpen om ervaring op te doen en nieuwe inzichten te verschaffen. We realiseren ons heel goed dat we met onze beperkingen niet direct alle onze zwemliefhebbers kunnen bedienen. Maar met de openstelling kunnen gelukkig de eerste stappen worden gezet. Op onze website is alle actuele informatie over openstelling en de geldende protocollen te vinden. Hou daarnaast ook onze social media in de gaten voor het laatste nieuws en ontwikkelingen. Wanneer we de openstelling gaan verruimen zullen we dat direct kenbaar maken.

Met sportieve groet:
team Bad Hesselingen